Deze woonmodetrend is gebaseerd op de sportieve en luxueuze levensstijl van Jackie en John F. Kennedy, de stijliconen van de jaren 50 en 60. Het is een stijl met veel wit en pasteltinten, gecombineerd met metalen (goud).

Stylingtip: Door de basis wit te houden, spatten de pastellen uit het interieur en glanst het messing je tegemoet. Gebruik modeaccessoires voor een hippe tafelschikking: armbanden of grote oorbellen kun je ook gebruiken als servetring.

Musthave: De trendy metallics goud en messing zijn echte must haves in het klassieke interieur en verhogen het gevoel van luxe. Maar let op: pas ze subtiel toe, overdaad schaadt.

Bijzondere, luxe stoffen laten het interieur stralen. Wanneer je met frisse, felle kleuren werkt, passen eigenlijk alle tinten bij elkaar. Schitterende accessoires als de messing appel van Pols Potten of tafellamp van Lee Broom accentueren glanzende garens. Marmer en glas geven textiel diepte.

Zomer aan zee in 5 stappen

Kleuren: De basis is wit gecombineerd met pastelkleurige accessoires en textiel. Zuurstokroze, citroengeel, aquablauw en mintgroen doen denken aan sorbetijs op een warme dag.

Meubelen: Midcentury design – meubels met een jaren 50 tintje –  gecombineerd met hedendaags Italiaans en uitgesproken Nederlands design. Op een grote bank en riante fauteuils is het heerlijk luieren.

Materialen: Alle materialen stralen een ingetogen luxe uit. Tafeltjes en accessoires in messing, hoogpolig zacht tapijt, complex vlechtwerk, luchtig linnen versus zwaar jacquard, koel marmer en warm walnotenhout.

Dessins: Patronen en prints doen je denken aan zon, zee en strand. Vissen, bladeren, bloeiende bloemen en de strandstreep. Dessins zijn grafisch en gedurfd en verschijnen op behang, servies, kussens of bekleding.

Styling: Alles draait om de juiste attitude: jij bent de first lady van dit huis. Alles mag dan luxe zijn, met zand aan de tenen en natte haren van het zwemmen moet je hier comfortabel op de bank kunnen ploffen.

Mocht je hier advies over willen, stuur me vrijblijvend een email: info@moodinterieurstudio.nl

Met deze woonmodetrend voel je echt een first lady in je eigen huis!