Vakantie

Nu de vakanties weer zijn aangebroken, verruilen wij ons Nederlands interieur graag voor een Mediterraans interieur!

Wat voelt dit toch altijd heerlijk: struinen in de dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. De kleuren en texturen, prachtige, historische gebouwen en materialen als kalkzandsteen, verweerd hout, staal en vergrijsde kleuren doen ons compleet tot rust komen.

Bouwstijl

De mediterrane bouwstijl kenmerkt zich door kleine raamoppervlakken waardoor de gebouwen koeler blijven doordat er minder zonlicht binnenkomt. Daarnaast zijn gebouwen vaak uit massieve materialen opgebouwd: van steen of leem. Deze hebben door de grotere massa een hoger warmte/koude opslagcapaciteit, waardoor het er overdag langer koel blijft. De gebouwen zijn van binnen vaak gepleisterd in lichte tinten, wat zorgt voor extra verkoeling tijdens de heerlijke, warme zomers.

Thuis

Vaak denk je na zo’n heerlijk vakantie:’ dit wil ik thuis ook.’ Een valkuil is echter wel dat deze stijl niet goed te kopiëren is in een Nederlands interieur: je komt dan vaak bedrogen uit. Dit heeft te maken met het klimaat, de reflectie en mate van zonlicht. Uiteraard kun je bepaalde elementen zeker overnemen!

De vergrijsde kleuren en texturen van Pure & Original zouden prima bruikbaar zijn, als basis, om het gevoel weer te geven. Als je de stijl wilt neerzetten kun je bijvoorbeeld kiezen voor Marrakech Walls. De verf heeft een bijzondere uitstraling, het oogt heel mat en zacht. Je kunt deze verf op twee manieren toepassen: als betonlook of met de uitstraling van taderlakt. Dit doet nog Mediterraner aan.

Laat je inspireren op je vakantie! De vakantiefoto’s in dit blog zijn van onze vakantie in Kroatië vorig jaar.