Die slogan slaat de kersttrend-spijker op zijn kop: versieren doe je niet meer die paar weken om kerst, maar de voor- en napret strijk je zo lang mogelijk uit voor een gezellig huis. Waar het heerlijk tafelen is aan een bijzonder gedekte tafel of extra knus in de zithoek met kaarsen, slingers en wintergroen van november tot februari. En kerst is niet langer voorbehouden aan dennenbomen of religieuze referenties, versieren kan in iedere woonstijl. Van landelijk en klassiek tot hip en urban, voor alle smaken is er volop keuze. I wish it could be Christmas every day, de kerstkraker uit de seventies, wordt zo steeds meer waar!

De kerstboom is niet de enige plek om uit te pakken. Kies meerdere plekken in huis om te decoreren voor een totaalbeleving: denk aan de hal en de trap, een dressoir, bijzettafeltjes of de vensterbank. Hier maak je kleine verzamelingen van versierende elementen. En dan hebben we het niet over glitter, engelenhaar en ander licht ontvlambaar spul, maar over bijzondere items die met smaak en aandacht bij elkaar zijn gezocht. Aan een tak in een metallic vaasje of pot hang je een paar mooie hangers – de 2.0 versie van de kerstbal, want deze hippe hanger is mooi genoeg om ook na de feestdagen te laten hangen. Zet er een mooie kaars of waxinelichthouder bij, een (ingelijste) kerstkaart en combineer in een schaaltje een bijzondere kerstbal met wat dennenappels.

Grafische lijnen en geometrische colourblocks worden gecombineerd met papier, metalen en hout in de minst traditionele versieringen van het moment. Want wie zegt dat rood- en groentinten een monopolie hebben op kerst? In Scandinavische interieurs waar pastelkleuren en natureltinten de boventoon voeren, voeg je met de kersthangers van Ferm Living en H&M Home en de slingers van Summer Willl Be Back een feestelijk element toe.

Er is geen betere aangelegenheid om in nieuw tafeltextiel te investeren dan voor kerst. En wanneer je dat doet, is het zonde je nieuwe linnen maar twee dagen te gebruiken. Niet voor niks riep IKEA deze winter uit als dé tijd voor visite. Vul de feestmaand met dinner parties, die je de perfecte smoes geven om de gerechten voor je kerstmenu alvast te testen op vrienden en familie.

 

I wish it could be Christmas every day ! 

Bron: Perscentrum Wonen