Je herkent het vast wel: je kijkt rond in je huis en bedenkt ineens dat je weer toe bent aan iets nieuws! Maar een nieuwe frisse look betekent nog niet dat je je portemonnee flink moet belasten. Met deze 5 stappen, houd je de kosten binnen de perken máár heb je wel weer even een frisse look!

1. Ruim op

Voordat je begint, kijk eens kritisch naar je ruimte. Wat stoort je? Wat is niet meer je smaak? Haal die items weg, zodat je plaats kunt maken voor eventueel nieuwe accessoires of een fris likje verf! De eerste last is nu van je schouders.

2. Knap op

Het is namelijk helemaal niet nodig om al je oude meubels en andere te vervangen. In plaats daarvan kun je een aantal ook opknappen of iets met kleine aanpassingen al een heel andere look geven. Je kunt een stoel opnieuw bekleden, nieuwe handgrepen aan de kast of keuken, een kast een heel ander kleurtje geven. Kost amper iets, maar maakt een wereld van verschil!

3. Schilder

Het schilderen van een muur is natuurlijk dé manier om je interieur in één keer een andere look te geven!

4. Wissel

Tijd om je meubels eens te verschuiven! Door je meubelstukken eens op een hele andere plek te zetten, krijg je direct een ander effect! Creëer op deze manier meer ruimte of juist een gezellig hoekje. En als je het achteraf toch niks vindt, zet je alles gewoon weer terug.

5. Shop

Deze stap is bewust als laatste gekozen. Je moet eerst de basis goed hebben, voordat je gaat shoppen.  Als het goed is heb je namelijk een duidelijk idee van wat je kamer nog écht mist. Ga voor een accessoire dat een statement maakt (grote lamp, poster of vaas), probeer jezelf in te houden met allerlei verschillende zaken aan te schaffen. Dit schept weer geen samenhang!.

Mocht je bij bovenstaande stappen hulp nodig hebben, kun je natuurlijk altijd contact opnemen! Ik help je graag!