Op een mooie winteravond werd ik uitgenodigd door de bewoners van een prachtige, onder architectuur gebouwde, rietgedekte villa. Het betrof een intakegesprek voor de restyle van hun woning. Wat een prachtig pand! Al snel hadden we een klik en begreep ik hun gevoel.

Aan de hand van dit gesprek heb ik hun wensen vertaald in een ontwerp. Hierop werd zeer enthousiast gereageerd en konden derhalve beginnen met de uitvoering.

Als eerste was de keuken aan de beurt; het huidige keukenblok bleef & kreeg een restyle van fronten en afzuigunit. Het blad bleef behouden. Dit gold ook voor de woonkamer die hierna onderhanden werd genomen en als laatste de gang en kantoorruimte.

We hebben de Scandinavische sfeer in de woning gebracht, in combinatie met Dutch Design. We hebben gebruik gemaakt van vergrijsde kleuren, zwarte kozijnen, natuurlijke materialen en aaibare stoffen. Voor de bank is gekozen voor een prachtige hoekbank van Linteloo, daarentegen is de lamp boven de keukentafel weer een origineel exemplaar van Secto Design, Octo Walnut. De handgrepen in de bijkeuken komen uit de Piet Boon collectie.

Bij mijn ontwerpen hecht ik ook veel waarde aan duurzame materialen en recycling. Ditmaal geldt dit ook voor mijn opdrachtgever. Daarom hebben we de fauteuil, staande bij de hoekbank van Linteloo, laten overtrekken met een licht mintgroene stof. Om de 2 kunstwerken van Herman Brood beter in het interieur te laten passen, hebben we de lijsten mat zwart geschilderd. Hierdoor krijgt het connectie met de kozijnen van de stalramen die tevens in dezelfde kleur zijn geschilderd. Voor de raamdecoratie is gekozen voor een linnenlook achtige stof van De Ploeg. Daar hier veel zonlicht naar binnen schijnt is goed gelet op de lichtechtheid van de gordijnen.

De uitvoering & productie van het kantoormeubilair werd verzorgd door Delade Interieurbouw.

Bijgaand een prachtige fotoreportage van deze restyling, gemaakt door Stan Bouman Photografy .